Vildt lækre og knasende peppernødder uden hvede og mælk

I juletiden kan det godt være lidt af en udfordring at undgå hvede, mælk og sukker. Nogle gange går jeg på kompromis og spiser lidt af det. Men jeg reagerer ret kraftigt på hvede, så hvede er nr 1 på listen over det jeg helst undgår – også i julen.

Det er lidt nemmere at undgå hvis jeg kan erstatte feks peppernødder med noget andet. I længden er det rigtig mange clementiner jeg får spist. Men jeg har denne jul eksperimenteret med vaniliekranse, brunkager og peppernødder.

I dag fandt jeg en super opskrift på peppernødder. Jeg erstattede hvedemel med andet mel og tilføjede lidt.

Her er min opskrift:

125 g økologisk smør

125 g kokospalmesukker

1/2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. hvid peber (sort er også ok)

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt nellikker

1/2 tsk. fint himalayasalt

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1/2 dl sojafløde

250 g mel, en blanding af rismel, majsmel og maizena. Ca 1/3 af hver

Smelt smør og pisk det sammen med kokossukker. Pisk soyafløde i.

Bland mel og krydderier og resten af ingredienserne i en skål først og derefter pisk sammen med smørblandingen.
Rul dejen og skær små stykker af og læg på pladen. Eller rul alle peppernødderne i hånden. Dejen kan godt klistre lidt.

Jeg lavede halv portion for at teste dem af og det blev til to plader.

Ovnen varmes op til 200 gr og peppernødderne bages i 10 min. Hold løbende øje med dem så de ikke bliver for brune. Tag dem ud og lad dem køle på en rist.

Nyd!!

 

image

PAGE TOP